Gå til hovedindhold

Egegårdsvej 61
2610 Rødovre

CVR. 25652991
Tlf.: 8888 7600

10-minutters træningsprogram

Workout på stuegulvet

Har du 10 minutter og plads på stuegulvet, så kan du holde dig i form med 5 effektive øvelser, der kommer hele kroppen rundt.

Sådan gør du:

Du udfører hver øvelse i 40 sekunder, efterfulgt af 20 sekunders pause og fortsætter sådan til at du har været alle 5 øvelser igennem to gange. Træningen kan også kombineres med fx en løbetur. 

(Husk altid at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, også når du træner hjemme, løber en tur eller på anden måde er aktiv. Pas på hinanden. Se mere på coronasmitte.dk)

Øvelse 1: Air squats

Stå med fødderne i skulderbreddes afstand og let vinklet ud. Bøj i knæene og skub hoften let bagud. Din vægt skal være ligeligt fordelt over hele foden og dine knæ skal bevæge sig i samme retning som tåspidserne igennem hele bevægelsen.

Øvelse 2: Push-ups på knæ

Start øvelsen med fødder og hænder i underlaget. Hænderne placeres en smule bredere en skuldrene. Sænk brystet mod underlaget og pres op igen, imens du har fokus på at holde kroppen ret.

Øvelse 3: Lunges

Start øvelsen med samlede ben og 2 håndvægte i hænderne. Tag et stort skridt frem og sænk det bagerste knæ ned mod jorden, samtidig med at det forreste knæ bevæger sig i samme retning som tåspidserne. Hold overkroppen oprejst under hele bevægelsen og vend tilbage til udgangspositionen. Gentag til den anden side.

Øvelse 4: Atomic sit-ups

Start øvelsen siddende, med bøjede knæ og hænderne på fødderne. Stræk kroppen ud og rør jorden med fingerspidserne. Træk derefter knæene op mod brystet samtidig med at overkroppen løftes mod knæene.

Øvelse 5: Burpees

Start bevægelsen ved at bøje knæene, sætte hænderne i gulvet og strække benene ud bag kroppen. Sænk kroppen kontrolleret, men hurtigt ned til jorden og flyt fødderne hurtigt ind under kroppen. Hop op fra en dyb knæbøjet position og klap hænderne sammen bag ved hovedet.

Ekstra tip: 

Øg tiden på hver øvelse de næste par uger. 

Uge 1: 40 sek. træning / 20 sek. pause

Uge 2: 45 sek. træning / 15 sek. pause

Uge 3: 50 sek. træning / 10 sek. pause

Uge 4: 55 sek. træning / 5 sek. pause

7-minutters træningsprogram

Træn med Mette og Emil hjemme i stuen eller i haven og fortsæt de sunde vaner derhjemme.

Dette træningsprogram kræver ikke udstyr, og varer blot 7 minutter med en god blanding af kropsvægtsøvelser, som sikrer, at du kommer hele kroppen rundt.

Inspiration til sunde vaner

FW-hacks med Mette Lyngholm

Når søvnunderskud og arbejdspres vokser, så har træningen det med at svinde ind til tæt på ingenting. Men træningsblogger og mor til to Mette Lyngholm har sammen med Fitness World udvalgt fire hacks til at få mere motion ind i en travl hverdag.
 
”Livet med små børn og business kan være hårdt, men bevægelse giver mig energi til at være en bedre mor og til at være mere fokuseret på job. Trods dét, har jeg stadig udfordringer i hverdagen der kan gøre det svært at være kontinuerlig med træning,” siger Mette Lyngholm og fremhæver fire FW-hacks, der hjælper hende til at holde fast i de gode vaner alligevel.

Skab sunde vaner med vilje

Af Imran Rashid, speciallæge i almen medicin og forfatter til bogen “Sunde vaner - skabt med vilje”.
 

Hvis du er som de fleste mennesker, så vil du nok genkende behovet for indimellem at have lyst til at ændre på nogle af dine vaner. Et behov, der tit starter i det små. I starten tænker du måske ikke nærmere over din vane, men hvis du begynder at opleve en forskel imellem den måde, du lever på og den måde du godt kunne tænke dig at leve på, ja så stiger din motivation måske lige så stille.  

Inspiration til træning for børn og forældre

Hverdagen er vendt på hovedet for de fleste børnefamilier, og det kræver både planlægning og opfindsomhed at holde kedsomheden og kaosset på afstand. Få gode råd fra familievejleder Lola Jensen samt tre træningsøvelser for hele familien.
 

Uanset om du er eliteatlet eller småbørnsforælder, så er struktur og skemalægning grundlæggende for at man når de mål, man har sat sig – uanset om målet er OL-guld eller ro ved aftensmaden. 
 

I en tid hvor forældre og børn er hjemme sammen alle døgnets timer, og ingenting er som det plejer, kan det være en udfordring at få en ny hverdag op at stå. Nøglen til at lykkes med det er – ifølge familievejleder gennem 35 år, Lola Jensen – kort og godt: Rutiner og struktur.