Gå til hovedindhold

Torveporten 2
2500 Valby

CVR. 25652991
Tlf.: 8888 7600

Inspiration

FW-hacks med Mette Lyngholm

Når søvnunderskud og arbejdspres vokser, så har træningen det med at svinde ind til tæt på ingenting.  Men træningsblogger og mor til to Mette Lyngholm har sammen med os udvalgt fire hacks til at få mere motion ind i en travl hverdag.
 
”Livet med små børn og business kan være hårdt, men bevægelse giver mig energi til at være en bedre mor og til at være mere fokuseret på job. Trods dét, har jeg stadig udfordringer i hverdagen der kan gøre det svært at være kontinuerlig med træning,” siger Mette Lyngholm og fremhæver fire FW-hacks, der hjælper hende til at holde fast i de gode vaner alligevel.

 

FW-hack #1: Ud i luften

Med en baby i huset, ved jeg aldrig hvilken nattesøvn der venter mig. Vågner jeg om morgenen efter usammenhængende søvn med flere opvågninger end jeg er vant til, så mærkes det tydeligt på mit energiniveau. Frisk luft gør dog underværker. Så jeg starter gerne dagen med en gåtur med hunden og barnevognen. Uanset om det er i solskin eller regn, så er det en fantastisk måde at komme i gang. Den værste træthed skylles af mig. 
 

FW-hack #2: Udnyt uforudsigeligheden

De faste træningsdage og tidspunkter er fortid. Selvom det i sin tid fungerede rigtig godt for mig, så er det ikke en realitet på nuværende tidspunkt med det liv jeg lever. Dukker der en mulighed op for at træne, så handler det for mig om at være forberedt. Har jeg fx 30 minutter til en træning, så nytter det ikke at jeg bruger halvdelen af tiden på at finde ud af hvilke øvelser jeg skal lave, eller hvordan det skal sættes sammen. I appen kan man finde forskellige træningsprogrammer, som jeg blandt andet har brugt. 7 minutters workout'en med Emil og jeg kan jeg varmt anbefale. Har man mere en 7 minutter kan den kombineres med en løbetur, eller gentages flere gange. 

FW-hack #3: Lidt er bedre end ingenting

Lidt træning er bedre end ingen træning. Meget bedre faktisk! Det kan være svært at få en god vane med træning, hvis jeg skulle slå mig selv i hovedet over, at jeg ikke får trænet nok. Det ville være demotiverende. I stedet gør jeg hvad jeg kan, med de ressourcer jeg har. Når hunden alligevel skal luftes, hopper jeg i løbeskoene. Eller også lader jeg bilen stå, og triller af afsted med klapvognen når min datter skal hentes i børnehaven. At jeg stadig får mig bevæget en smule, skaber en form for tilfredshed. Dét vælger jeg at fokusere på, fremfor de træninger jeg ikke nåede. Til gengæld har jeg indset hvor meget mere jeg kan nå, hvis jeg er effektiv når jeg træner. Nogle dage kan jeg kun klemme 30 minutter ind, men så er det altså fedt stadig at stå med følelsen af at man fik udrettet en masse.

FW-hack #4: Morgenstund har træningstøj i mund

Et helt simpelt trick der altid virker for mig, er at hoppe i træningstøjet. Jeg tager det på fra morgenstunden af, da jeg er så heldig at kunne have træningstøj på, når jeg arbejder. Men det samme trick virker også i weekenden. Når tøjet allerede er på, så er der ikke så langt fra tanke til handling. 

Fakta

Mette Lyngholm
Bor i Midtjylland
Gift og mor til Amilia på 3 år og Valter på 0 år
Personlig træner og blogger
Udgav i 2017 bogen Gravid & Fit 
Har en blog og Instagram-profil, der handler om, hvordan hun gør plads til træning i en travl hverdag som selvstændig og mor til to.