Gå til hovedindhold

Torveporten 2
2500 Valby

CVR. 25652991
Tlf.: 8888 7600

Inspiration

Holdtræning får kvinderne ud af coronaformen

Kvinder deltager i høj grad på holdtræninger. Samfundet er igen på vej op i gear, og det samme er mange danskeres træningsaktivitet, som ellers længe har været på vågeblus.

Af Camilla Boyhus Madsen

Idrætslivet er ved at finde sin form igen og fitnesscentrene er åbne, men effekten er langsom til at vise sig i danskernes aktivitetsniveau. Vi bevæger os stadig mindre end før coronanedlukningen viser en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. 

Et repræsentativt udvalg på 1.400 danskere har svaret på undersøgelsen, og den viser, at næsten hver fjerde (23 pct.) af dem, der var aktive før nedlukningen, ikke er kommet i gang igen.

En af de hyppige årsager til ikke at være aktiv er, at man simpelthen mangler overskud til det.
Undersøgelsen viser også, at kvinderne er mere inaktive end mændene og har sværere ved at komme tilbage til deres tidligere aktivitetsniveau. Men det gør sig ikke gældende over hele linjen.

”Jeg har faktisk ikke lavet noget siden november”

Der også tegn på, at mange danskere har opbygget en stor længsel efter at bevæge sig, og særligt at gøre det sammen med andre. Hos os er holdsalene fyldt med medlemmer, som næsten ikke har kunnet vente på at komme i gang igen og det gælder i høj grad også kvinderne. 

Knapt en uge efter, at fitnesscentrene slog dørene op står Sandra Andersen med håndvægte og høj musik til et Stram Op-hold, som er fuldt booket. Hun er en af de mange danskere, hvor nedlukningen har haft en negativ påvirkning på motionslysten.

”Det er dejligt at få bevæget sig igen. Jeg har faktisk ikke lavet noget siden november”, fortæller hun. 
 

Men på trods af, at motionen har været lagt på hylden i næsten et halvt år, så er Sandra Andersen kun begejstret ved udsigten til, at dagens træning kommer til at kunne mærkes i kroppen og at hverdagen nu byder på noget andet end skærm derhjemme. 

Fed stemning og gode vibes

Helle Barrington, som også står svedig og smilende efter at have deltaget på Stram Op, udbryder:

”Jeg har det mega fedt!” 

Hun har især glædet sig til at komme tilbage til holdtræningen.

”Jeg elsker Stram Op. Der er en mega fed stemning; det er sjovt og der er altid gode vibes”, siger hun med et lettere forpustet grin. 
 

På Stram Op-holdet denne eftermiddag er der fyldt med lutter kvinder, som ser ud til at være begejstrede for at lægge inaktiviteten bag sig og få gang i de sunde vaner igen.